Steelwrat, Fibroom

Een steelwrat is een goedaardig huidgezwelletje. Een andere naam voor een steelwrat is fibroom. Fibromen zijn niet gevaarlijk, maar kunnen soms wel in de weg zitten of als cosmetisch storend ervaren worden. Fibromen zijn eenvoudig met een kleine chirurgische ingreep te verwijderen.

Wat is een steelwrat (fibroom) en hoe ontstaat deze?

Fibromen worden niet voor niets steelwratjes genoemd. Fibromen zijn langwerpige gezwelletjes die eruit zien als steeltjes aan de huid. Fibromen hebben dezelfde kleur als de omliggende huid of zijn iets donkerder. Vaak ontstaan fibromen op plekken waar de huid te maken heeft met veel wrijving. Denk hierbij aan de hals, de liezen en de oksels. Andere veel voorkomende plekken voor een fibroom zijn het gezicht (waaronder de oogleden) en de borsten.

Behandeling: excisie steelwratjes / fibromen

Fibromen gaan niet uit zichzelf weg. Het chirurgisch wegsnijden (oftewel excisie) van de steelwrat is een kleine, weinig ingrijpende vorm van huidchirurgie. De fibroom kan meestal eenvoudig worden weggeknipt met een steriel schaartje. Indien nodig wordt de huid plaatselijk verdoofd, maar bij een kleine fibroom is dit niet nodig. Na excisie van de fibroom kun je direct je dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Steelwrat verwijderen met de erbium laser (Skin Remodeling)

Een klein fibroom kunnen we soms ook verwijderen met de erbium laser (Skin Remodeling). Huidchirurgie is dan vaak niet meer nodig. Jouw arts zal je adviseren of een laserbehandeling voor jouw fibromen de juiste behandeling is.

Specialist in het verwijderen van fibromen

DermaClinic is gespecialiseerd in het verwijderen van huidafwijkingen, zoals steelwratjes, met behulp van huidchirurgie. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden voor jouw fibroom? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media: