Striae is een typische vrouwenkwaal. Meestal zijn de striemen zichtbaar op de buik, borsten, heupen of bovenbenen. Striae kunnen ontstaan wanneer de huid in een korte periode te snel moet groeien. Denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap, tijdens de puberteit (groeispurt) of bij een snelle gewichtstoename.

Hoe ontstaan striae?

Wanneer de huid te snel moet groeien, komt er rek op de huid te staan en wordt het onderhuids bindweefsel (de onderste huidlaag) uit elkaar getrokken. Hierdoor kunnen er scheurtjes ontstaan in het onderhuids bindweefsel. In eerste instantie is de kleur van de striemen vaak paars of rood. Na een aantal jaren verdwijnt de kleur en blijven er witte striemen over. Deze witte striemen kunnen soms op littekens lijken.

Striae lastig te behandelen

Striae zijn ongevaarlijk, maar veel vrouwen worden onzeker van de zichtbare striemen. Omdat een striem een defect in het onderhuids bindweefsel is, blijft het een lastig probleem om te behandelen. Het smeren van crème heeft dus ook geen effect op de striae, omdat dit simpelweg te oppervlakkig werkt. Er is nog geen behandeling of therapie op de markt die jouw striae volledig kan laten verdwijnen. Wel kunnen we door middel van een combinatie van verschillende lasertherapieën tot de diepere huidlagen doordringen, waardoor we de striae kunnen verminderen.

 

Fractional lasertherapie

Met de fractional erbium laser verdampen we een flinterdun laagje van de huid. Tevens worden er microscopische openingen gemaakt in het huidoppervlak. De laserenergie dringt door tot de diepere huidlagen en geeft hier zijn warmte vrij, waardoor de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. Door deze behandeling wordt de gehele huid rondom de striae verstevigd en vernieuwd, waardoor de striae minder zichtbaar worden.

Specialist in behandeling van striae

DermaClinic is gespecialiseerd in het behandelen van huidproblemen zoals striae. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wil je meer weten over de mogelijkheden om jouw striae aan te pakken? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media: