Voorhoofdsrimpels zijn horizontale rimpeltjes op het voorhoofd. Ze kunnen ontstaan door overactieve spieren, door bijvoorbeeld hangende wenkbrauwen of verslapte bovenoogleden. Vooral mensen met een sterke gezichtsmimiek kunnen last krijgen van rimpels in hun voorhoofd. Naarmate u ouder wordt en de huid zijn elasticiteit verliest, kunnen de voorhoofdsrimpels ook zichtbaar zijn bij een neutrale gezichtsuitdrukking. De verschillende oorzaken van rimpels in het voorhoofd vragen elk om een eigen aanpak.

Botox bij voorhoofdsrimpels

Bij overactieve spieren is Botox is een zeer effectieve manier om rimpels op het voorhoofd te verzachten zonder dat u uw natuurlijke uitstraling verliest. De werkzame stof, botuline toxine type A, zorgt ervoor dat de spier tijdelijk minder hard hoeft te werken. Door plaatselijk een klein beetje Botox te injecteren, ontspannen deze spieren en zijn de rimpels minder zichtbaar. Het effect van een Botox-behandeling houdt gedurende 3 tot 5 maanden aan. Behalve een kortdurende roodheid door de injectie, brengt een Botox-behandeling weinig ongemak met zich mee.

Fillers bij voorhoofdsrimpels

Met de jaren verzakken de wenkbrauwen een klein beetje en kunnen ze hun oorspronkelijke vorm verliezen. Hangende wenkbrauwen ontstaan door een verslapte voorhoofdshuid en zwakte van het bindweefsel. Door het volumeverlies boven de wenkbrauw te herstellen met een filler, wordt de wenkbrauw wat opgetrokken. Hierdoor hebt u minder de behoefte om uw wenkbrauwen met uw voorhoofdspieren op te trekken. Na een behandeling met fillers ziet u direct resultaat. Afhankelijk van de soort filler die we gebruiken, houdt het effect 9 tot 12 maanden aan; bij een enkele filler zelfs nog iets langer.

Ooglidcorrectie bij voorhoofdsrimpels

Soms ontstaan voorhoofdsrimpels door een lage stand van de wenkbrauwen of verslapte bovenoogleden. In beide gevallen trekt u uw wenkbrauwen steeds actief op. In zo’n geval kan een ooglidcorrectie een betere oplossing zijn dan Botox of fillers.

Specialist in behandeling van voorhoofdsrimpels

DermaClinic is gespecialiseerd in het verminderen van rimpels, zoals voorhoofdsrimpels. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. U ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw voorhoofdsrimpels? Wij lichten u graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Rimpels