Mannen tekenen over het algemeen minder snel dan vrouwen. Hoe komt dat? De verklaring is eigenlijk heel simpel. De huid van een man is dikker dan de huid van een vrouw en bevat meer collageen. Mannen hebben daardoor minder last van rimpels en andere tekenen van veroudering. Maar mannen verliezen net als vrouwen na hun 30e ongeveer een derde aan collageen en uiteraard is een vitale huid voor mannen even belangrijk als voor vrouwen.

Verouderingsproces
Bij mannen is veroudering een traag en continu proces dat sterk wordt beïnvloed door omgevingsfactoren. Door blootstelling aan de zon, slechte voedingsgewoontes en stress op het werk of in de privésfeer gaat de conditie van de huid achteruit. De huid wordt minder stevig en elastisch en er ontstaan rimpels en plooien. Gelukkig hoeven we ons vandaag de dag niet zomaar neer te leggen bij tekenen van veroudering.

Strakke kaaklijn met Radiesse.
Mannen kunnen cosmetische aandachtspunten met een geavanceerde behandelingsstrategie aanpakken en natuurlijk ogende verbeteringen realiseren die niets afdoen aan hun mannelijkheid. Voor een scherpere gezichtsbelijning en het corrigeren van contouren lenen de fillers van Radiesse zich met name.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: De huid