Veel mensen zijn bekend met de term DNA, maar weten niet precies wat het is. In dit artikel leggen we u meer uit over DNA. DNA is een molecule in de celkern die onze persoonlijke erfelijke code bevat. Al ons erfelijk materiaal is vastgelegd in ons DNA. Het DNA bestaat uit verschillende bouwstenen, de nucleotiden. Deze nucleotiden hebben de vorm van een spiraal, de helix. Het DNA bestaat uit twee van deze helixen, die om elkaar heen gedraaid zijn. Dit ziet eruit als een gedraaide touwladder. De nucleotiden liggen in een bepaalde volgorde opgeslagen. De nucleotidenvolgorde wordt steeds gekopieerd in een ander materiaal, het RNA. Het RNA zet de nucleotiden vervolgens om in eiwitten. Deze eiwitten vervullen veel belangrijke biologische functies.

Hele genoom in elke lichaamscel

Een enkele DNA-molecuul kan bestaan uit een keten van miljoenen nucleotiden. Dit noemen we een chromosoom. De verzameling van chromosomen samen noemen we een genoom. Elke lichaamscel in ons lichaam bevat het hele genoom. Iedere keer als een cel zich vermenigvuldigt, wordt al ons erfelijke materiaal gekopieerd. Door patronen op het genoom af te lezen, kunnen we uw DNA-profiel onderzoeken.

DNA-testen

Binnen DermaClinic bieden we verschillende DNA-testen die u inzicht geven in de genetische aanleg van uw lichaam. Onze testen zijn gericht op het behoud van uw gezondheid, vitaliteit en een stralend uiterlijk. Afhankelijk van de gekozen DNA-test krijgt u op basis van uw genetische profiel aanbevelingen over voedingstoffen, vitaminegebruik, dieet, en/of huidproblematiek. U hoeft de test slechts eenmalig te doen; de gegevens uit de test zullen gedurende uw hele leven niet veranderen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een DNA test bij DermaClinic? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak voor een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Anti Aging