Botulinetoxine is de werkzame stof van de medicijnen Botox® en Bocouture®. Het wordt geproduceerd wordt door de Clostridium botulinum-bacterie en heeft een spierontspannend effect. Hierdoor kunnen mimieklijntjes (rimpeltjes door het bewegen van het gezicht) zachter kunnen worden of zelfs verdwijnen.

Er zijn verschillende merken op de markt, waarvan Botox® (Allergan), Bocouture® (Merz) en Azzalure® (Galderma) de bekendste zijn.

Binnen DermaClinic werken wij heel bewust met het merk Bocouture®, de meest zuivere vorm van botulinetoxine. Doordat in Bocouture® alleen de werkzame stof zit en alle niet-werkzame eiwitten eruit zijn gefilterd geeft Bocouture® geen risico op het ontstaan van resistentie en is de kans op een allergische reactie het allerkleinst bij Bocouture®. Dit terwijl je wel hetzelfde effect hebt als bij een ander merk botulinetoxine. Het wordt geproduceerd door Merz, een Duitse fabrikant, die ook onze A-merken fillers Belotero® en Radiesse® maakt en regelmatig leuke nascholingen voor ons verzorgt.

Geplaatst in: Soorten injectables

Deel dit artikel op sociale netwerken

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ 

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Soorten injectables