Steeds vaker worden laserbehandelingen ingezet bij het behandelen van huidproblemen als rimpels, gesprongen bloedvaatjes, pigmentvlekken of acnelittekens. DermaClinic is gespecialiseerd in laserbehandelingen voor onder andere huidverjonging, huidverbetering en lichaamscontouring. Maar wat is een laser eigenlijk precies en hoe werkt het?

Werking van laser

Het woord laser is de afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation oftewel lichtversterking door gestimuleerde uitzending van straling. Een laserapparaat geeft lichtbundels af op een bepaalde golflengte. Deze lichtbundels worden in de huid omgezet in energie en warmte. Hiermee kunnen we specifieke onderdelen in de huid behandelen, zonder de omliggende huidtexturen te beschadigen. Door middel van een gecontroleerde energie kunnen we bijvoorbeeld bloedvaatjes of pigmentvlekken verwijderen, maar zijn we ook in staat om rimpels en fijne lijntjes te verminderen of ongewenste haargroei aan te pakken.

De keuze voor de juiste laser

Niet iedere laser is geschikt voor elk behandeldoel of iedere behandelindicatie. De keuze voor een correcte en efficiënte laser luistert nauw en is zeer bepalend voor het eindresultaat. Voor een effectieve behandeling is er altijd een medische en hoogvermogende laser nodig. Wanneer het vermogen van de laser te laag is, valt het resultaat tegen. Bij het kiezen van de juiste laser letten we op:

– de behandelindicatie of huidproblematiek die je wilt behandelen

– de golflente van de laser

– het vermogen van de laser

– jouw huidtype 

– de huidlaag die we willen behandelen

– eventuele contra-indicaties

Lasers met FDA-keurmerk

Helaas is er in Nederland geen controle of wet die veiligheidseisen voor lasers voorschrijft. In Australië en de Verenigde Staten bestaat deze wetgeving wel; daar mag je alleen in medische klinieken worden behandeld met FDA CE-gekeurde lasers. FDA is een overheidsinstantie in de Verenigde Staten die toeziet op de veiligheid van medicijnen en medische apparatuur. Omdat wij bij DermaClinic staan voor veiligheid en kwaliteit, beschikken al onze lasers uiteraard over het FDA-keurmerk.

Verantwoord omgaan met laserapparatuur

We raden je aan om een laserbehandeling alleen te laten uitvoeren door medisch geschoold personeel. Zij beschikken over medische en hoogvermogende apparatuur. Daarnaast hebben ze de kennis en het vermogen om verantwoord en veilig te behandelen met laserapparatuur. Ook nemen zij de tijd om je goed te informeren en krijg je de juiste begeleiding tijdens het behandeltraject.

Geplaatst in: Laser

Deel dit artikel op sociale netwerken

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ 

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media: