Een behandeling met de Dermapen is een behandeling waarbij de huid op zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal. De huid wordt zo aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine.

Tijdens de behandeling worden er gecontroleerde beschadigingen in de huid gemaakt, waarbij de huid aan het oppervlak intact blijft. Binnenin ontstaat er een gecontroleerde ontstekingsreactie waardoor er een genezingsproces in de huid optreedt. Dit genezingsproces stimuleert o.a. de natuurlijke productie van collageen en elastine.

Huidreactie:

De huid zal na de behandeling roze tot rood kunnen worden. Ook is het mogelijk dat de huid gaat schilferen of licht gaat zwellen. Deze reactie zal ongeveer 2 dagen aanhouden.

Na de behandeling is er niet direct resultaat te zien. Dit komt omdat de huid zes tot acht weken nodig heeft om collageen te kunnen vormen. Collageenvorming is afhankelijk van de aanmaak vanuit het lichaam zelf, de zogenaamde herstelcapaciteit. De vorming van collageen en elastine gaat nog maandenlang na de Dermapen behandeling door! De huid krijgt een steeds gezondere kleur en wordt steeds gladder en strakker!

Het advies vanuit ons is daarom ook om deze behandeling in kuurvorm aan te gaan, zodat wij in een korte periode alles uit je huid kunnen halen!

Indicaties voor de Dermapen:

De microneedling behandelingen met de Dermapen die wij in onze kliniek uitvoeren zijn zeer geschikt voor de volgende indicaties:

  • Rimpels worden minder diep
  • Huidtoon egaliseren
  • Verstrakking/versteviging van de huid, ook rond de ogen
  • Verminderen/verhelderen van pigmentvlekken
  • Vermindering van couperose en rosacea
  • (Acné)littekens worden oppervlakkiger
  • Verfijning van grove poriën
  • Een mooie gezonde glow
  • Striae

Deze behandeling ondergaan?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Dermapen voor jouw huid? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Geplaatst in: Behandelingen

Deel dit artikel op sociale netwerken

Deel op Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Google+ De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Deze behandeling ondergaan?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Dermapen voor jouw huid? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Anti Aging