FUE-methode
Bij deze haartransplantatie methode (ook wel haarstamceltransplantatie genoemd) worden grafts (groepjes haarwortels) één voor één uit het donorgebied gehaald. De grafts (haarimplantaten) worden eerst losgemaakt met een klein, holle punch. Deze punch wordt over de graft geplaatst en met een half roterende beweging wordt de graft losgemaakt. Vervolgens worden de grafts één voor één uit de hoofdhuid gehaald. Deze grafts worden in speciale vloeistof gelegd en gesorteerd op 1, 2, 3, of 4 harige grafts totdat ze laten worden geïmplanteerd. De FUE techniek wordt gezien als de nieuwste haartransplantatie techniek, maar is feitelijk een doorontwikkeling van de oude appelboortechniek. 

FUT-methode
Bij de FUT-methode wordt een stripje haar uit het donorgebied gehaald. Nadat het stripje is verwijderd, wordt het donorgebied gehecht. Uit het verwijderde stripje worden door een medisch team van vier tot acht assistenten, stuk voor stuk de grafts los gemaakt. Deze grafts worden vervolgens gesorteerd op 1, 2, 3 of 4 harige grafts en in speciale vloeistof gelegd, totdat ze later worden geïmplanteerd.

Voor- en Nadelen FUE-methode & FUT-methode
De FUE-methode heeft één groot voordeel op de andere bestaande haartransplantatie technieken; er zijn geen zichtbare littekens. Dit is vooral belangrijk als je jouw haar zeer kort (geschoren) draagt of nog niet weet of je dit wilt gaan doen. Als enige nadeel staat daar tegenover dat je voor de behandeling wel kaal geschoren moet worden. Bij de FUT-methode is er meer kans op een zichtbaar litteken, dit is waarom wij kiezen voor de FUE-methode.

Deel dit op social media:

Geplaatst in: Haartransplantatie