Wratten, Verruca

Bijna iedereen heeft wel eens een wrat gehad: een eeltachtige vergroeiing van de huid. Vaak verdwijnen deze ook weer vanzelf. Soms kan een wrat last geven, op een irriterende plek zitten of cosmetisch storend zijn. Wratten zijn eenvoudig met een kleine chirurgische ingreep te verwijderen.

Wat is een wrat en hoe ontstaat deze?

Een wrat kan het beste omschreven worden als een eeltachtige, harde vergroeiing van de opperhuid die eruit ziet als een bloemkoolvormige knobbel. Deze worden veroorzaakt door humaan papillomavirussen (HPV). Deze familie aan virussen bestaat uit ruim honderd soorten virussen. Zo’n virus kan de huid aanzetten tot een snellere celdeling. Hierdoor kan een wrat ontstaan. De vormen van een wrat lopen sterk uiteen. Op de foto is een voorbeeld van een ouderdomswrat.

Behandeling: excisie wratten

De meeste wratten verdwijnen na verloop van tijd vanzelf. Niet iedereen wil daarop wachten. Het chirurgisch wegsnijden (oftewel excisie) is een kleine, weinig ingrijpende vorm van huidchirurgie. Indien nodig wordt de huid plaatselijk verdoofd. Na excisie kun je direct je dagelijkse bezigheden weer hervatten.

Wratten verwijderen met de erbium laser (Skin Remodeling)

Een kleine wrat kunnen we soms ook verwijderen met de erbium laser (Skin Remodeling). Huidchirurgie is dan vaak niet meer nodig. Jouw arts zal je adviseren of een laserbehandeling voor jou de juiste behandeling is.

Specialist in het verwijderen van wratten

DermaClinic is gespecialiseerd in het verwijderen van huidafwijkingen, zoals wratten en ouderdomswratten, met behulp van huidchirurgie. Onze kliniek richt zich op medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Meer weten over de mogelijkheden? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een gratis consult.

De resultaten van onze behandelingen kunnen per persoon verschillen. Daarom adviseren wij je graag persoonlijk tijdens een gratis consult.

Deel dit op social media: