Recept van Mirjam Slagter- Operationeel Medewerker DermaClinic
– 12 STUKS:
- 150 gram bloem
- 1 el suiker (of honing maar weglaten kan ook)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 1 ei
- ·240 ml volle yoghurt
- ·30 ml water
Tip: je kunt ook andere soorten yoghurt gebruiken zoals bijvoorbeeld magere, vanille of Griekse yoghurt.
BEREIDING
In een kom voeg je de bloem, (eventueel de suiker/honing), bakpoeder en baking soda samen.
Roer met een spatel kort door elkaar. Voeg dan ook het ei, de yoghurt en het water toe en roer met dezelfde spatel tot een mooi stevig beslag.
Verhit wat boter in een pan en schep met opscheplepel o.i.d. een hoopje beslag in de pan. Als er kleine belletjes ontstaan aan het oppervlak, kun je de pancakes omdraaien. Bak ze aan beide kanten goudbruin.
Eet de pancakes met fruit, pure pindakaas, appel/peer stroop of hartige ingrediënten als kaas en ham. Krijg je niet alle pancakes op, je kunt ze ook bewaren!
De pancakes die je niet meer op krijgt pak je in met aluminiumfolie en bewaar ze dan in de koelkast, hier blijven ze nog zo’n 2 dagen goed. Invriezen kan ook. Verpak ze goed luchtdicht voordat je ze invriest. Ze blijven dan maximaal 3 maanden goed.
PS: Waar koop je Baking Soda?
De meeste supermarkten hebben dit niet in het assortiment. Je kunt het kopen bij de Turk, de Toko, natuurvoedingswinkels en De Tuinen. Bij de drogist of apotheek kun je het meestal ook kopen, al wordt het daar onder de naam zuiveringszout verkocht.
Je zou het eventueel ook kunnen vervangen met bakpoeder.
Ga dan uit van 3 keer de hoeveelheid bakpoeder t.o.v. baking soda. Dus 1 theelepel baking soda worden 3 theelepels (= 1 eetlepel) bakpoeder.